Julkaisutiedote: Adult Education and the Planetary Condition
Vertaisarvioitu open access -julkaisu Adult Education and the Planetary Condition on ilmestynyt. Sen artikkelit perustuvat keväällä 2015 Tampereella järjestetyn pohjoismaisen aikuiskasvatuskonferenssin esityksiin. Julkaisun ovat toimittaneet Aaro Harju ja Anja Heikkinen.

Globalisaatio haastaa perinteistä kansallisvaltiopohjaista aikuiskoulutuksen tutkimusta ja kasvatuskäytänteitä. Julkaisun artikkeleissa pohditaan aikuiskoulutuksen muuttuvaa maapalloista tilannetta mm. koulutuspolitiikan, työelämän, oppijoiden liikkuvuuden ja kestävyyden näkökulmista. Keskustelun konteksti ulottuu Euroopasta Aasiaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Afrikkaan.

Yli 200-sivuisen julkaisun kirjoittajat ovat aikuiskasvatuksen tutkijoita pohjoismaista ja muista maista. Kirjan kokoaminen ja toimittaminen toteutettiin Tampereen yliopiston ja Vapaa Sivistystyö ry:n SVV-yhteistyönä (SVV on lyhennys sanoista Sivistystyön Vapaus- ja Vastuu, joka on tutkimusyhteistyöohjelman nimi).

Teos on luettavissa tämän linkin kautta

Se löytyy myös VST ry:n sekä Sivistystyön Vapaus ja Vastuu -yhteistutkimusohjelman sivustojen kautta