Vapaan sivistystyön opintotodistus tunnustamisen välineeksi -raportti
Aikuisten oppimisen pohjoismainen verkosto (NVL) on julkaissut raportin vapaan sivistystyön opintodistuksen kehittämiseksi opitun tunnistamisen ja tunnustamisen välineenä.

Raportin ja siihen liittyvän suosituksen tarkoituksena on edistää vapaan sivistystyön opintojen ja oppimisen dokumentointikäytäntöjä sekä tukea alan opinnoissa hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustaminen kehittämistä. Tavoitteena on nostaa esiin asioita, jotka parantavat mahdollisuuksia käyttää vapaan sivistystyön opintotodistuksia osaamisen tunnistamisen välineinä muissa koulutusmuodoissa. Raporttiin on koottu myös perustietoja osaamisen tunnustamisen kehittämisvaiheista Suomessa.

Raportin on laatinut Leena Saloheimo ja sitä on työstetty NVL:n Suomessa toimivassa osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen ryhmässä.

Raportti löytyy NVL:n verkkosivuilta suomeksi  ja englanniksi. Ruotsinkielinen versio julkaistaan myöhemmin.