Syrjäytymisvaarassa olevia houkutellaan aikuiskoulutuksen pariin
Kasvava epätasa-arvo, korkea työttömyys, etnisiin vähemmistöihin kohdistuva syrjintä ja riittämättömät perustaidot ovat yhteisiä haasteita useille EU-maille. Moniin näihin ongelmiin voidaan löytää ratkaisu lisäämällä ihmisten mahdollisuuksia osallistua aikuiskoulutukseen.

ImplOED – Implementing Outreach, Empowerment and Diversity -hanke pyrkii helpottamaan pakolaisten ja muiden heikossa asemassa olevien ryhmien osallistumista aikuiskoulutukseen. Hanke perehdyttää eurooppalaiset aikuiskouluttajat siihen, miten syrjäytymisvaarassa olevat ryhmät saadaan houkuteltua aikuisoppilaitoksiin. Se myös lisää poliittisten päätöksentekijöiden tietoisuutta siitä, miten eritaustaisia aikuisia houkutellaan osallistumaan koulutukseen.

– Aikuiskoulutus voi olla väylä elinikäiseen oppimiseen ja ehkäistä syrjäytymistä. Tämä edellyttää aikuiskouluttajilta ja poliitikoilta toimia, jotka takaavat kaikille avoimet mahdollisuudet koulutukseen, hankkeen koordinaattori Francesca Operti Euroopan aikuiskoulutusjärjestö EAEA:sta sanoo.

Lue koko tiedote