Raportti: Suomi yhä aikuiskoulutuksen kärkimaita
Osallistumisella mitattuna aikuiskoulutuksella menee Suomessa kohtuullisesti, käy ilmi tuoreesta EU-komission raportista. Pinnan alla on paikattavaakin.

Viime vuonna 25,4 prosenttia työikäisistä osallistui Suomessa aikuiskoulutukseen, kun unionimaiden keskiarvo oli 10,7 prosenttia.

Vain Tanska ja Ruotsi ovat Suomen edellä: kummassakin lähes joka kolmas osallistui aikuiskoulutukseen. Ero hännänhuippuun Romaniaan on merkittävä: 1,3 prosenttia romanialaisista kouluttautui vuoden mittaan.

Tiedot ovat peräisin Euroopan komission tuoreesta Education and Training Monitor 2016 -raportista, jossa katsotaan koulutuksen yhteiskunnallisia haasteita maahanmuuton, väestömuutosten ja osaamisen näkökulmasta.

Maaraportin mukaan Suomessa ikääntyneet ja heikosti koulutetut aikuiset osallistuvat koulutukseen verrokkiryhmäänsä aktiivisemmin, mutta silti huomattavasti vähemmän kuin aikuiset keskimäärin. Toisin kuin monessa muussa unionimaassa, Suomessa maahanmuuttajat kouluttautuvat kantaväestöä aktiivisemmin.

Lue koko artikkeli