Pauli Karihtala on vuoden 2016 palkittu lappilainen opinto-ohjaaja
Lapin opinto-ohjaus ry on valinnut vuonden 2016 opinto-ohjaajaksi Pohjantähtiopiston rehtori Pauli Karihtalan. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna kahdeksannen kerran.

Palkinnon luovuttanut Henna Yli-Huikku korosti vuoden lappilaiselta opinto-ohjaajalta edellytettävää osaamista mm. oman työn vastuullista ja ammattitaitoista hallintaa, osallistumista alueellisen ohjaustyön kehittämiseen, laaja-alaista toimintaa yhteistyöverkostoissa sekä ohjaustyön eettisten periaatteiden kunnioittamista.
- Vaikka Pauli Karihtalan virkanimike ei ole opinto-ohjaaja, mutta hän on mukana monissa oppilaanohjauksen ja erityisopetuksen hankkeissa, joiden kohderyhmänä ovat opinto-ohjausta ja erityistä tukea tarvitsevat nuorisoasteen ja aikuiskoulutuksen oppilaat ja opiskelijat. Tälläkin hetkellä on menossa hanke Pohjantähtiopiston Osaavaa ohjausta –hanke Meri-Lapin alueella. Pauli Karihtala on omalla verkostoitu-misellaan sekä ohjaus- ja hanketyöskentelyllään osoittanut olevansa tärkeässä roolissa kehittämässä lappilaista opinto-ohjausta.