Uusia kansanopistoja Islantiin?
Islannissa valmistellaan uuden kansanopiston perustamista Flateyriin, joka sijaitsee Önundafjord-vuonon rannalla (yksi Islannin länsirannikon vuonoista).

Kansanopisto aloittanee toimintansa syksyllä 2018, ja sen valmistelutöihin osallistuu parhaillaan 20–30 henkilöä. Toiminnan on tarkoitus pohjautua jo olemassa oleviin resursseihin ja siihen, mitä Flateyrin ympäristöllä on tarjottavana.

Opiston suunnittelutyöt alkoivat syksyllä, ja tällä hetkellä 20–30 vapaaehtoista kehittelee ideoita ja miettii, miten ne voidaan toteuttaa. Kurssitarjonta perustuu lähiympäristön tarjontaan. Se tulee koostumaan musiikki- ja elokuvakursseista, ympäristötieteen opinnoista sekä ulkoilmaelämämäkursseista. -Kansanopistojen perustana on ajatus olemassa olevien resurssien hyödyntämisestä, ohjausryhmän jäsen Runólfur Ágústsson sanoo. Tällä hetkellä Islannissa on vain yksi kansanopisto, maan itäosassa Seydisfjordissa sijaitseva Lungaskolen. Suunnitelmissa on kuitenkin vielä kolmannen kansanopiston perustaminen: Laugarvatniin suunnitellaan urheiluopistoa.

Lähde: Islannin yleisradio ja NVL:n uutiskirje