Suntion ammattitutkinto laaja-alaistuu
Uusi ammatillisia tutkintoja koskeva asetus etenee tammikuussa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen allekirjoitettavaksi. Se antaa pohjan uudistukselle, joka käytännössä tarkoittaa liki kahdensadan ammatillisen tutkinnon lopettamista.

Jäljelle jäävistä tutkinnoista tulee entistä laaja-alaisempia. Ne on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään vuoden 2019 alussa. Niihin lukeutuu uusi seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinto.

Nyt suntion ammattitutkinnon voi suorittaa Seurakuntaopiston Järvenpään, Pieksämäen ja Uusikaarlepyyn kampuksilla, Laajasalon Opistossa sekä Jyväskylän, Raudaskylän ja Turun kristillisissä opistoissa.