Vuoden 2016 Kansanopistopäivien satoa
Vuoden 2016 Kansanopistopäivät pidettiin 3.-5 elokuuta Mikkelissä Otavan Opistolla. Opistolle kokoontui noin 120 kansanopistojen henkilökunnan jäsentä ympäri Suomea. Tässä artikkelissa on julkaistu päivillä pidettyjä esityksiä, kuvasatoa sekä palautelomake.

Varsinainen ohjelma alkoi torstaina 4.8. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen puheenvuorolla maailman, Euroopan ja Suomen talouden näkymistä aina vuoteen 2030 saakka. Päivä jatkui tulevaisuudentutkija Olli Hietasen puheenvuorolla seuraavista 20 vuodesta ja niiden mukanaantuomista muutoksista.

Esitykset pdf-tiedostoina: Erkki Liikanen | Olli Hietanen

Kansanopistopäivillä todistettiin myös historian havinaa, kun Kymenlaakson Opiston rehtori Olli Laurila luovutti alkuperäisen, vuonna 1896 pidettyjen ensimmäisen Kansanopistokokouksen pöytäkirjan Kansanopistoyhdistykselle jatkokäsittelyä varten. Ensimmäinen Kansanopistokokous pidettiin Sääksmäen opistossa 6.-8.8.1896.

Pöytäkirja pdf-tiedostona

Kansanopistopäivillä myös laulettiin. Olihan Kansanopiston uusi laulukirja julkaistu pari kuukautta aiemmin Pedagogisilla yhteislaulupäivillä.

Tässä kuvia ja tunnelmia päiviltä

Olitko Kansanopistopäivillä? Muistathan täyttää Palautelomakkeen. Kiitos!

Vuoden 2017 Kansanopistopäivät pidetään 2.-3. elokuuta Alkio-opistolla.