Raportti: Koulutuksen tasa-arvo uusiksi
Jos halutaan, että koulu auttaa nuorta löytämään omat vahvuutensa, oppimiselle pitää antaa tilaa ja aikaa, vaativat Oma linja -hankkeen tutkijat. Kansanopisto saa kiitosta pedagogiikastaan.
− Koulutuksen tasa-arvoa on mietittävä uudelta kannalta. Tavoitteiden pitää olla yhteisiä, mutta polut niiden saavuttamiseen voivat olla yksilöllisiä, Jyväskylän yliopiston professori Jouni Välijärvi sanoo.

Hän perustelee vaatimustaan sillä, että peräti 10 000 nuorta jokaisesta ikäluokasta jää ilman peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Nivelvaiheen koulutuksiin erikoistuneet kansanopistot saavatkin Välijärveltä kiitosta.

Kansanopistopedagogiikkaan luottavat nuoretkin, kertoo vararehtori Maria Suoraniemi Lahden kansanopistosta.

Lue koko juttu Soulista.