Vapaan sivistystyön uutta maahanmuuttajakoulutusta valmistelevan työryhmän asettaminen
Ministeri Grahn-Laasonen on nyt asettanut “Vapaan sivistystyön uutta maahanmuuttajakoulutusta valmistelevan työryhmän” jonka tehtävänä on jo 30.6.17 mennessä valmistella uusi järjestämis- ja rahoitusmalli vapaan sivistystystyön maahanmuuttajakoulutukseen siten, että se voidaan ottaa käyttöön vuonna 2018. Kansanopistoyhdistyksen edustajana on Jyrki Ijäs.

Kansanopistoissa järjestettävän ns. omaehtoisen kotoutumiskoulutuksen saaminen 100 % valtionosuuden piiriin on ollut yksi yhdistyksen edunvalvontatyön keskeisistä tavoitteista, nyt se on toteutumassa ripeällä valmistelulla valtioneuvoston linjauksen mukaisesti.