Opiskelusta käytännössä

Opiskelu kansanopistossa on yksilöllistä ja joustavaa. Opiskelu on käytännönläheistä ja keskittyy juuri siihen, mitä on oppimaan tultu. Yksi vuosi kansanopistossa opettaakin usein enemmän kuin pidempi aika muualla.

Opiskeluvuoden aikana saat keskittyä omien vahvuuksiesi ja kehittämisen kohtien tunnistamiseen yhdessä ohjaavien opettajien ja opiskelukavereiden kanssa. Tulevaisuuden suunnitelmat selkiytyvät usein kansanopistovuoden aikana.

Kansanopisto-opiskelu on pääasiassa kokopäiväistä. Kansanopisto on myös sisäoppilaitos, jossa on mahdollista myös asua opintojen ajan. Opiskelun arkeen sisältyy myös yhteistä vapaa-aikaa, tapahtumia ja tilaisuuksia. Opiskelutavat ja käytänteet vaihtelevat linjoittain.

Lue lisää opiskelusta kansanopistossa

Lue lisää lukuvuoden kestävistä kansanopistolinjoista

Ruokailu

Kolme opiskelijaa istuu opiston ruokalassa, ruokailee ja keskustelee.

Opistojen ruokaloissa tarjotaan usein aamupala, lounas ja päivällinen. Ruokailu on maksutonta koulupäivisin aikuisten perusopetuksessa, Opistovuosi-koulutuksessa, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville sekä TUVA-koulutuksessa oppivelvollisuuden piirissä oleville opiskelijoille. Maksullisissa koulutuksissa opintomaksut sisältävät useimmiten myös ruokailun ja asumisen.

Opiskelu lyhytkursseilla tai työn ohessa

Opiskelijaryhmä kuuntelee opettajaa opetustilassa.

Kansanopistossa voi opiskella myös lyhytkurssilla tai työn ohessa. Joitain opintoja on mahdollista suorittaa osittain etäopintoina. Kysy etäopiskelusta lisää suoraan opistolta.

Lyhytkurssit kestävät usein viikonlopun tai viikon. Niitä järjestetään erityisesti kesällä, mutta myös ympäri vuoden. Kansanopistot järjestävät myös aikuisille suunnattuja opintoja, kuten työelämän syventävään osaamiseen tähtäävää koulutusta. Näitä opintoja voi suorittaa työssäkäynnin ohessa.