X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Artikkelit
Kansanopistoilla ratkaisu aktiivimallin edellyttämään omaehtoiseen opiskeluun
Nyt kun aktiivimallia ja työttömien omaehtoista koulutusta määritellään, tulee varmistaa samalla kun säädöksiä muutetaan, että vapaan sivistystyön koulutukset hyväksytään mukaan.
Opistoilla on tarjolla työttömille sopivaa koulutusta, jolla saadaan työelämän edellyttämiä uusia taitoja.

Hallituksen esitys (HE 59/2018) työttömien työnhakijoiden oikeudesta osallistua itse valitsemaansa koulutukseen on erittäin tervetullut. Se vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa ja antaa erityisesti vapaan sivistystyön oppilaitoksille mahdollisuuden järjestää ja kohdistaa (työelämän) kansalaisuutta ja osallisuutta vahvistavaa koulutusta myös vaikeammin työllistyville henkilöille ja ryhmille. Päätoiminen ja monimuotoinen koulutus sopii kansanopistoille ja opintokeskuksille, mahdollisuus osa-aikaiseen koulutukseen avaa tämän tehtävän myös työväen- ja kansalaisopistoille.

Kansanopistoväki on kokoontunut vuotuisille Kansanopistopäiville Helsinkiin. Puheessaan Suomen Kansanopistoyhdistyksen puheenjohtaja Aki Ojakangas totesi, että ”koulutus ei pidennä työttömyyttä”. JHL-opiston rehtori Anne Karjalainen puolestaan korosti, että ”kansanopistoissa työttömät pääsevät helposti parantamaan työelämässä tarvittavia taitoja ja koulutuksen tasa-arvo paranee huomattavasti, jos ihmiset voivat itse päättää, mitä he opiskelevat”.

Lisätiedot:

puheenjohtaja Aki Ojakangas, Suomen Kansanopistoyhdistys, 040 506 6582

rehtori Anne Karjalainen, JHL-opisto, 050 5390744, anne.karjalainen@jhl.fi


12.6 09:14