X

The Finnish Folk High School Association

The Finnish Folk High School Association, which was founded in 1905, acts as a cooperating organisation for all the folk high schools in Finland.

Central areas of cooperation include lobbying, information and marketing, development, education and assessment and international issues.

The Finnish Folk High School Association is a member of The Nordic Folk High School Council which aim is to exchange experiences and ideas and to promote cooperation within the Nordic countries through seminars and meetings.

Contact:
The Finnish Folk High School Association
Annankatu 12 A 18
FI-00120 Helsinki
toimisto(ät)kansanopistot.fi
+358 9 454 2330
www.kansanopistot.fi/
logo
Kansanopistoväen omat sivut. Täältä saat ajankohtaista tietoa
opistojen hankkeista, yhdistyksen tapahtumista ja edunvalvonnasta.
Folkhögskolfältets egna sidor, här får du aktuell information om
folkhögskoleprojekt, föreningens evenemang och intressebevakning.
Olet täällä: Yhdistyssivut > Etusivu > Artikkelit
Työllisyyskoulutuksesta ja sen tehottomuudesta
Helsingin Sanomissa Jarno Hartikainen kirjoitti kiinnostavasti työllisyyskoulutuksesta ja sen tehottomuudesta 23.8.2018. Jutussa käytettiin asiantuntijoita, joille koulutuksen pelotevaikutus on hyväksyttävä koulutuksen motivaatiotekijä.

Työllisyyskoulutuksessa ongelma on myös se, että työtön ei voi hakeutua haluamaansa koulutukseen, vaan joutuu aikuisenakin holhouksen alle koulutusvalintoja vastaanottaessaan. Jos työttömillä olisi sama kansalaisvapaus koulutusvalintojen suhteen kuin muilla aikuisille, voisi motivaatio ja koulutuksen tulos olla toisenlainen. 

Kansanopistoyhdistys on esittänyt ja Pääministeri käsitellyt työttömien omaehtoisen koulutuksen sallimista. Silloin kaikki koulutus, jolla parannetaan työllistymistä, voisi olla työttömän itsensäkin toimesta hankittuna hyväksyttävää. Esimerkiksi Vapaan sivistystyön tarjonnassa on tuhansia työelämätaitoja parantavia koulutuksia ympäri maata. Kansanopistojen linjat ja lyhytkurssit jo muodostavat valmiin tarjonnan. Nykymallissa koulutukseen liittyy tiukka ulkoinen kontrolli, kun se väljennetään työttömän omaehtoisen valinnan sallivaksi, syntyy tulosta.

Aki Ojakangas
Suomen Kansanopistoyhdistys, puheenjohtaja
Aki Ojakangas
 YTM, HHJ, HHJ-pj


Lue juttu Helsingin Sanomista

24.8 14:46