Suomen Kansanopistoyhdistyksen pääsihteeri Jyrki Ijäkselle SFV:n Folkbildningspris -palkinto
Ruotsinkielinen kulttuuri- ja sivistysjärjestö Svenska folkskolans vänner rf (SFV) on myöntänyt 15 000 euron Folkbildningspris -palkinnon Jyrki Ijäkselle. Palkinto myönnettiin Ijäksen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä kansansivistyksen edistämiseksi Suomessa ja Pohjolassa.

Jyrki Ijäs on vaalinut Suomen kaksikielisyyttä sekä Suomen asemaa osana Pohjolaa. Ijäs vaikuttanut keskeisesti vapaan sivistystyön aseman vahvistamiseen ja lainvalmistelutyöhön 20 vuoden ajan. Ijäs on aktiivinen puhuja ja kirjoittaja. Hän on esimerkiksi kirjoittanut mittavan määrän koulutuspoliittisia lausuntoja.

Jyrki Ijäs (FM) on työskennellyt Suomen Kansanopistoyhdistyksen pääsihteerinä vuodesta 1999 alkaen. Suomen Kansanopistoyhdistys – Finlands Folkhögskolförening ry (SKY – FFF) on kaikkien Suomessa toimivien kansanopistojen (77) edunvalvoja. Jyrki Ijäs on saanut Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkin vuonna 2014.